Jaren 30-stoelen

Deze stoelen zijn van de oma van een klant geweest. De stoelen waren nog klassiek gestoffeerd met een vereninterieur, crine vegetal en paardenhaar. Bij een van de stoelen was het vereninterieur stuk.
Aangezien deze niet meer in de juiste maat te verkrijgen was, heb ik een houten zitomlijsting gemaakt en daarin weer een zitting opgebouwd met conische veren. Deze gekoppeld en met modern schuimmateriaal opgebouwd.
Voordat ik de stoelen in de juiste stof stoffeer, komt er eerst een katoenen stoffering over het polyetherschuim. Dit te bescherming van de definitieve stof en om een mooie strakke look te krijgen.

“Samen met Charlotte heb ik de juiste stof gevonden. En hebben een van de stoelen helemaal gedemonteerd. Waarna ikzelf het houten frame heb geschuurd en in gekookte lijnolie gezet. Ze staan werkelijk prachtig in mijn kamer en bij het houten plantentafeltje dat uit dezelfde tijd dateert. Nieuw en toch oud!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *