Hoe ga ik te werk?

” Stofferen is meer dan wat we aan de buitenkant van een stoel of bank zien

Wanneer jij je meubels opnieuw laat stofferen, wil je de komende vijf tot twintig jaar comfortabel op je stoel of bank zitten. Naast het opnieuw bekleden van de stof is het vervangen van het binnenwerk daarom minstens zo belangrijk. Het binnenwerk bepaalt tenslotte voor een groot deel het zitcomfort van jouw stoel, fauteuil of bank. 

Je kan mij altijd, bellen of mailen voor vragen als je twijfelt over het renoveren van één of meerder stoelen. Voor een eerste blik is een foto handig, zowel van de hele stoel als een detail met de slijtage. Daarna bekijk ik eerst de conditie van de stoel in het echt en maak een offerte. Vaak is het niet alleen de stof, maar ook de vulling die gesleten is en vervangen moet worden.

Bij het bepalen van de prijs neemt ik 3 stappen mee in mijn voorstel:
1. Het aantal uren
-voor het demonteren van de stoel(en),
-voor het vervangen en/of herstellen van de binnenkant met de daarvoor geschikte materialen (crine vegetal, polyether, koudschuim etc.),
-voor het stofferen.
2. Materiaalkosten van het binnenwerk
3. De stofkosten

Voor elke fase zet ik de uren en materiaalkosten in een offerte. Samen zoeken we de juiste stof uit die past bij de stoel en/of bank en ik maak een planning.

Ik beschik over diverse mooie stofstaalboeken van onder andere Keymer, Switch, Vyva, Clochard, Saum&Viebahn. Als de offerte is goedgekeurd ga ik aan de slag en geef ook altijd aan de hand van foto’s een beeld tussendoor van het proces.

Kosten
Meubelstoffen reken je altijd per meter af. Afhankelijk van jouw wensen, ligt de prijs van een meter stof tussen de € 25,- en de € 195,- per meter. De gemiddelde doorlooptijd voor een stoel is ongeveer 2 weken en een fauteuil iets langer. Mijn uurtarief is € 37,50 (ex btw).

” Samen met Charlotte heb ik stof uitgezocht in Utrecht, ze adviseert, luistert en ik voelde me echt blij na de stofkeuze in combinatie met mijn stoel.